Padel har tagit många med storm eftersom det är en sport som är enkel att komma igång med och som kräver lite utrustning. Det enda du behöver är ett gäng padelbollar, ett padelracket och ett par bra skor, sen är det bara att köra på. Men som med andra träningsformer är det bra att kombinera padel med andra saker. Om du älskar skidåkning kan du absolut kombinera det med padel. Det är olika typer av sporter som tränar olika muskler. Det gör att du inte kommer att slita ut dig genom att endast träna en och samma sak hela tiden.

Bygg upp din fysik för att bli bättre

För att hålla dig skadefri och bli bättre på både padel och skidåkning är det en fördel om du fystränar. Målsättningen med fysträning är att den ska minimera risken för skador, vara prestationshöjande och bidra till en bättre och funktionell kropp. Om du lägger ner lite tid på att fysträna kommer både skidåkningen och padelmatcherna att bli bättre. För att fysträningen ska bidra till din positiva utveckling bör den vara anpassad efter dig. Alla kan inte träna på samma sätt eftersom alla har olika förutsättningar. Fysträningen måste anpassas efter din historia, behov, syfte och mål med träningen. För att göra träningen effektiv ska du fundera över vilka rörelsemönster som förekommer i både padel och skidåkning. Att träna någon form av stryka och rörlighet är viktigt för båda sporterna men även balans. Ett tips är att försöka göra fysträningen till något som är glädjefyllt för att hålla motivationen uppe. Träna basövningar som involverar flera muskelgrupper om du har lite tid till fysträningen. Utfall, knäböj och armhävningar är några bra basövningar som du kan köra.

Planera träningen

Padel är en sport som du kan spela året om medan du endast kan åka skidor under vinterhalvåret. Planera i god tid inför skidsäsongen hur du tänker lägga upp skidåkningen, fysträningen och padelmatcherna. På vintern kan du förslagsvis åka mer skidor för att på sommarhalvåret spela mer padel. Tänk på att det ena inte utesluter det andra och att det kan vara bra att träna varierat. Om du åker till en skidort kan du kanske åka skidor på dagen för att sedan köra en padelmatch på kvällen eller så kan du alltid ta en padelmatch innan liften öppnar.