Precis som i de flesta sporter delas de alltid upp med kvinnor i en liga och män i en annan. Inom skidåkningen är det likadant, att kvinnor tävlar mot kvinnor och män mot män. En av de mest kända kvinnliga skidåkarna i Sverige är Pernilla Wiberg. Hon anses vara en av landets främsta alpina skidåkare, hon spelade även in en singel år 1991 och är idag en affärskvinna.

Wiberg var aktiv som skidåkare mellan åren 1990 fram till 2002. Hon har tagit medaljer i både olympiska vinterspelen och världsmästerskapen i alpin skidsport. Hon har dessutom vunnit över 20 deltävlingar i Världscupen.

Fler kända skidåkare

Det finns självklart en rad med fler kända skidåkare, flera som i nuläget är aktiva. Men om man tar en titt på vilka som verkligen gjort ett namn för sig själv i skidsporten är listan tyvärr inte lika lång. Det är möjligt att hitta mer information om både de olika skidsporterna och åkare genom att söka på nätet. Många personer som är intresserad av sporten brukar dock inte bry sig om vem som deltagit i olika tävlingar och hur många medaljer de har vunnit.